Přelomová chvíle vaší domácí barové skříně: Vytvořte si vlastní likér Týjo María

05.03.2024

Vítejte v poutavém světě domácí likérové magie, kde se spojují tradiční postupy a vášně pro kávu a vanilku, aby vzniklo něco skutečně jedinečného a nezapomenutelného. Dnes se ponoříme do tajemství výroby domácího likéru Týjo María, který obohatí vaši kolekci alkoholických specialit a přinese zcela nový rozměr vašemu kulinářskému umění.

Představte si, že si každý večer můžete dopřát malou skleničku bohatého, aromatického likéru, který jste vytvořili vlastníma rukama. 

Pocit hrdosti a uspokojení, který z toho plyne, je srovnatelný s pohledem na umělecké dílo, jehož jste autorem. 

Vytváření tohoto domácího likéru není jen o smíchání ingrediencí; je to cesta plná objevování, experimentování a radosti z vlastní tvorby.


Seznam ingrediencí:

- rum - podle "potřeby" ( my máme demižon.... )

- 1 šálek celých kávových zrn (preferuji organické)

- 4 vanilkové lusky

- 2 šálky panelového cukru nebo jiného cukru dle vašeho výběru

- 2 šálky vody


Postup krok za krokem:

1. Příprava nádoby:

Začněte tím, že najdete skleněnou láhev nebo sklenici dostatečné velikosti, do které se vejdou rum, kávová zrna a vanilkové lusky. Rum nalijte do vybrané nádoby.

2. Vanilkové lusky: 

Každý vanilkový lusk rozřízněte ostrým nožem podélně na polovinu. Tím umožníte, aby se vanilková chuť lépe uvolnila do rumu. Rozříznuté lusky přidejte do láhve s rumem.

3. Přidání kávy: 

Nyní do láhve přidejte celá kávová zrna. Láhev uzavřete a dobře ji protřepejte. Použití celých zrn je sice méně nepořádné než mleté kávy, ale můžete použít i mletou kávu, pokud nemáte celá zrna.

4. Infuze: 

Láhev umístěte na místo bez přímého slunečního svitu a občas ji protřepejte, aby se ingredience dobře promíchaly a infuzovaly do alkoholu.

5. Příprava sirupu: 

Po několika dnech, když rum získá silnou kávovou chuť a tmavou barvu (vanilková chuť bude akorát), je čas připravit sirup. 

Smíchejte vodu s cukrem v hrnci a zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pro intenzivnější karamelovou chuť můžete cukr nejprve zkaramelizovat.

6. Dokončení likéru: 

Procedíme kávová zrna a vanilkové lusky a do rumu vmícháme připravený sirup. Přidávejte sirup postupně, abyste dosáhli požadované sladkosti.

7. Finální úprava: 

Pokud toužíte po silnější vanilkové chuti, můžete do likéru přidat několik vanilkových lusků. Pro hladký likér bez semínek vanilky můžete provést finální filtraci přes kávový filtr nebo hustou tkaninu.

Tento likér můžete skladovat při pokojové teplotě nebo v chladničce a podávat samotný nebo jako součást koktejlu. 

Představte si, jak váš domácí likér zvedne úroveň vašeho večerního espresss, a vykouzlí úsměv na tváři vám i vašim hostům.


Výroba domácího likéru Týjo María je více než jen kulinářský proces; je to cesta plná kreativity, objevování a sdílení. 

Tento recept vám umožní vytvořit něco unikátního, co odráží vaši osobnost a vášeň pro dobré pití. 

Tak na co ještě čekáte? 

Připravte si skleničky, vaše dobrodružství právě začíná.

S láskou Luca


Pan de Jamón

01.12.2024

Připravte se na cestu do kulinářského ráje s receptem, který vás ohromí nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Vítejte ve světě Pan de Jamón, venezuelského chlebového pokladu, který je neodmyslitelnou součástí vánočních oslav v této karibské zemi. Tento chléb, plný šunky, oliv a rozinek, je dokonalou ukázkou toho, jak s jednoduchými...

V době, kdy se svět zahaluje do růžových brýlí spotřební kultury, existují značky, které si zvolily jinou cestu. Cestu, která nevede přes ziskovost za každou cenu, ale míří k cíli plnému úcty a laskavosti k veškerému živému. Mezi tyto světlé majáky patří například AHINSA a Bewit, značky, které se nejen vyhýbají testování svých produktů na...

© 2023 Krása, zdraví a životní styl podle Lucky BWT .  Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.