Pan de Jamón

01.12.2024

Připravte se na cestu do kulinářského ráje s receptem, který vás ohromí nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Vítejte ve světě Pan de Jamón, venezuelského chlebového pokladu, který je neodmyslitelnou součástí vánočních oslav v této karibské zemi. Tento chléb, plný šunky, oliv a rozinek, je dokonalou ukázkou toho, jak s jednoduchými surovinami může vzniknout něco opravdu magického. 

Tak pojďme na to!

Ingredience:

- 1  těsto na francouzský chléb

- 170-226 g plátků šunky (přibližně 8-12 plátků, případně můžete použít i krůtí maso)

- 8-10 oliv bez pecek

- 1/4 šálku (cca 40 g) rozinek

- 1 čajová lžička cukru - nebo taktéž panely

- Mouka na posypání

- 1 žloutek

- 1 čajová lžička panelového cukru nebo hnědého cukru


Postup:

Příprava pece: :-)

Začněte předehřátím trouby na 175 °C. Tento krok je zásadní pro dosažení dokonalého výsledku. Správně předehřátá trouba zaručuje rovnoměrné pečení.

Příprava těsta:

Otevřete krabici nebo pytlík s těstem a vyklopte jej na moukou posypaný pracovní povrch. Zpracujte těsto do koule pouhýma rukama. S válečkem poté těsto rozválejte do obdélníkového tvaru. Jestliže se těsto stahuje zpět, nechte ho na chvíli odpočinout (asi 5 minut) a zkuste to znovu.

Plnění:

Na připravené obdélníkové těsto rovnoměrně rozložte plátky šunky, přičemž na okrajích nechte malý volný okraj. Posypte olivami, rozinkami a cukrem, zajistěte, aby byly ingredience rozloženy rovnoměrně.

Tvarování:

Nyní pečlivě srolujte těsto do podoby válečku, přičemž "šev" nechte na spodní straně. Celý váleček několikrát propíchejte vidličkou, abyste předešli nadměrnému nafouknutí během pečení.

Pečení:

Přeneseme chléb na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut, poté chléb potřeme směsí žloutku a hnědého cukru a pečeme dalších 20 minut, dokud chléb nezíská krásnou zlatohnědou barvu.

Finální dotek:

Po upečení nechte chléb chvíli vychladnout před podáváním. Tento krok je klíčový pro dokonalé prolnutí chutí.


Pan de Jamón je více než jen chléb, je to most spojující tradici, rodinnou pohodu a jedinečnou chuť. 

Ať už se rozhodnete tento chléb servírovat jako předkrm nebo jako součást hlavního jídla, jistě vzbudí úžas a stane se hitem vašeho stolu.


Tento recept je dokonalým příkladem toho, jak může být jednoduchost zdrojem nekonečné inspirace. 

Příprava Pan de Jamón je příjemným připomenutím, že kouzlo skutečně leží v detailu a že láska, kterou do vaření vkládáme, se vždy odrazí v konečném výsledku.

Tak co, necháte se inspirovat a povzbudit k experimentování s chutěmi a tradicemi? 

Pan de Jamón je skvělým místem pro začátek. 

A pamatujte, každý pokus o přípravu této lahůdky je krokem ke sdílení radosti a pohody s těmi, na kterých nám záleží.

S láskou a optimismem,

Luca


Pan de Jamón

01.12.2024

Připravte se na cestu do kulinářského ráje s receptem, který vás ohromí nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Vítejte ve světě Pan de Jamón, venezuelského chlebového pokladu, který je neodmyslitelnou součástí vánočních oslav v této karibské zemi. Tento chléb, plný šunky, oliv a rozinek, je dokonalou ukázkou toho, jak s jednoduchými...

V době, kdy se svět zahaluje do růžových brýlí spotřební kultury, existují značky, které si zvolily jinou cestu. Cestu, která nevede přes ziskovost za každou cenu, ale míří k cíli plnému úcty a laskavosti k veškerému živému. Mezi tyto světlé majáky patří například AHINSA a Bewit, značky, které se nejen vyhýbají testování svých produktů na...

© 2023 Krása, zdraví a životní styl podle Lucky BWT .  Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky