Asado Negro?

01.04.2024

Všichni známe ten okamžik. Stojíte ve své kuchyni, obklopeni kuchařkami a online recepty, a přemýšlíte, jak na to, abyste se pustili do kulinářského dobrodružství, které nadchne vaše chuťové buňky a překvapí vaše nejbližší. Ale co kdybyste měli k dispozici recept, který je nejen chutný, ale i výjimečný, jedinečný a přitom tak jednoduchý? 

Dnes tu pro vás mám něco speciálního: výpravný průvodce přípravou Venezuelského Asado Negro, který se stane novou hvězdou vašeho jídelníčku.


Proč Asado Negro?

Venezuelský Asado Negro je poklad mezi recepty, jehož magie se skrývá v jedinečné kombinaci ingrediencí a technik přípravy. 

Jeho tajemství spočívá v pomalém vaření, které hovězí maso promění v rozplývající se delikatesu, jež se doslova roztéká na jazyku. 

Jeho omáčka, bohatá, temná a naprosto omamná, je vytvořena s láskou a pečlivostí, kterou očekáváme od tradičních jídel, jež se předávají z generace na generaci.


 Ingredience: Klíč k dokonalosti

Základem tohoto receptu je "Eye of Round Roast" - průměrně velký řez hovězího masa o hmotnosti asi 2 kg, který najdete ve většině obchodů s potravinami. 

Důležitou roli hraje česnek, který mu dodává lahodnou chuť, a speciální hnědá cukrová třtina, dodávající lehce nasládlou chuť.

- Sůl a pepř: Pro lepší chuť preferujeme košer nebo mořskou sůl.

- Česnek: Čerstvý, pro jeho silnou a nezaměnitelnou chuť.

- Worcesterová omáčka a rostlinný olej: Pro marinádu.

- Zelenina: Cibule, baby mrkev a paprika.

- Oregano a bobkový list: Pro aromatickou vůni.

- Hovězí vývar a červené víno: Pro bohatou omáčku.

- Panela (nebo tmavě hnědý cukr): Pro sladký tón omáčky.


Krok za krokem k dokonalosti

1. Příprava masa: 

Odstraňte tuk a připravte marinádu z worcesterové omáčky, česneku, soli a pepře.

2. Marinování: 

Nechte hovězí maso marinovat alespoň 1 hodinu nebo lépe přes noc pro intenzivnější chuť.

3. Smažení dohněda: 

Před vařením v pomalém hrnci pečlivě osmažte maso ze všech stran dozlatova.

4. Pomalé vaření: 

Společně s zeleninou, bylinkami, vývarem a vínem nechte maso pomalu vařit, aby se stalo neskutečně měkkým.

5. Finální omáčka: 

Omáčku z hrnce rozmixujte do hladka a redukujte s přidáním panely pro dokonalou konzistenci a barvu.


Servírování a variace

Podávejte teplé, ideálně s bramborovou kaší nebo bílou rýží, a připravte se na to, že vaši hosté budou nadšeně žádat o přídavek. 

A pokud si troufnete experimentovat, zkuste přidat do omáčky trochu čokolády pro ještě bohatší chuť.

Já dávám bewitelu, protože miluju tu chuť s panelou.... Čokokaramelová orgie :-)


Venezuelské Asado Negro je více než jen recept - je to cesta, jak prozkoumat bohatství a hloubku latinskoamerické kuchyně, její tradice a umění kulinářského vyjádření. 

Příprava tohoto jídla může být vaší další kulinářskou výzvou, která vás odmění nejen vynikajícím pokrmem, ale i pocitem uspokojení z dosažení nové úrovně kuchařského umění. 

Tak neváhejte, vyzkoušejte tento recept a připravte se na kulinářské dobrodružství, které osloví vaše smysly a pohladí duši.

Přeji vám, aby každý kousek byl pro vás zážitkem, který si budete chtít zopakovat. 

Dobrou chuť!

S láskou a vášní pro skvělé jídlo,

Luca


Pan de Jamón

01.12.2024

Připravte se na cestu do kulinářského ráje s receptem, který vás ohromí nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Vítejte ve světě Pan de Jamón, venezuelského chlebového pokladu, který je neodmyslitelnou součástí vánočních oslav v této karibské zemi. Tento chléb, plný šunky, oliv a rozinek, je dokonalou ukázkou toho, jak s jednoduchými...

V době, kdy se svět zahaluje do růžových brýlí spotřební kultury, existují značky, které si zvolily jinou cestu. Cestu, která nevede přes ziskovost za každou cenu, ale míří k cíli plnému úcty a laskavosti k veškerému živému. Mezi tyto světlé majáky patří například AHINSA a Bewit, značky, které se nejen vyhýbají testování svých produktů na...

© 2023 Krása, zdraví a životní styl podle Lucky BWT .  Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.