Asado Negro?

01.04.2024

Všichni známe ten okamžik. Stojíte ve své kuchyni, obklopeni kuchařkami a online recepty, a přemýšlíte, jak na to, abyste se pustili do kulinářského dobrodružství, které nadchne vaše chuťové buňky a překvapí vaše nejbližší. Ale co kdybyste měli k dispozici recept, který je nejen chutný, ale i výjimečný, jedinečný a přitom tak jednoduchý? 

Dnes tu pro vás mám něco speciálního: výpravný průvodce přípravou Venezuelského Asado Negro, který se stane novou hvězdou vašeho jídelníčku.


Proč Asado Negro?

Venezuelský Asado Negro je poklad mezi recepty, jehož magie se skrývá v jedinečné kombinaci ingrediencí a technik přípravy. 

Jeho tajemství spočívá v pomalém vaření, které hovězí maso promění v rozplývající se delikatesu, jež se doslova roztéká na jazyku. 

Jeho omáčka, bohatá, temná a naprosto omamná, je vytvořena s láskou a pečlivostí, kterou očekáváme od tradičních jídel, jež se předávají z generace na generaci.


 Ingredience: Klíč k dokonalosti

Základem tohoto receptu je "Eye of Round Roast" - průměrně velký řez hovězího masa o hmotnosti asi 2 kg, který najdete ve většině obchodů s potravinami. 

Důležitou roli hraje česnek, který mu dodává lahodnou chuť, a speciální hnědá cukrová třtina, dodávající lehce nasládlou chuť.

- Sůl a pepř: Pro lepší chuť preferujeme košer nebo mořskou sůl.

- Česnek: Čerstvý, pro jeho silnou a nezaměnitelnou chuť.

- Worcesterová omáčka a rostlinný olej: Pro marinádu.

- Zelenina: Cibule, baby mrkev a paprika.

- Oregano a bobkový list: Pro aromatickou vůni.

- Hovězí vývar a červené víno: Pro bohatou omáčku.

- Panela (nebo tmavě hnědý cukr): Pro sladký tón omáčky.


Krok za krokem k dokonalosti

1. Příprava masa: 

Odstraňte tuk a připravte marinádu z worcesterové omáčky, česneku, soli a pepře.

2. Marinování: 

Nechte hovězí maso marinovat alespoň 1 hodinu nebo lépe přes noc pro intenzivnější chuť.

3. Smažení dohněda: 

Před vařením v pomalém hrnci pečlivě osmažte maso ze všech stran dozlatova.

4. Pomalé vaření: 

Společně s zeleninou, bylinkami, vývarem a vínem nechte maso pomalu vařit, aby se stalo neskutečně měkkým.

5. Finální omáčka: 

Omáčku z hrnce rozmixujte do hladka a redukujte s přidáním panely pro dokonalou konzistenci a barvu.


Servírování a variace

Podávejte teplé, ideálně s bramborovou kaší nebo bílou rýží, a připravte se na to, že vaši hosté budou nadšeně žádat o přídavek. 

A pokud si troufnete experimentovat, zkuste přidat do omáčky trochu čokolády pro ještě bohatší chuť.

Já dávám bewitelu, protože miluju tu chuť s panelou.... Čokokaramelová orgie :-)


Venezuelské Asado Negro je více než jen recept - je to cesta, jak prozkoumat bohatství a hloubku latinskoamerické kuchyně, její tradice a umění kulinářského vyjádření. 

Příprava tohoto jídla může být vaší další kulinářskou výzvou, která vás odmění nejen vynikajícím pokrmem, ale i pocitem uspokojení z dosažení nové úrovně kuchařského umění. 

Tak neváhejte, vyzkoušejte tento recept a připravte se na kulinářské dobrodružství, které osloví vaše smysly a pohladí duši.

Přeji vám, aby každý kousek byl pro vás zážitkem, který si budete chtít zopakovat. 

Dobrou chuť!

S láskou a vášní pro skvělé jídlo,

Luca


Jste na bojišti. Zápasili jste se stresujícími situacemi a úzkostí, která se k vám připlížila, jako nepřítel v noci. Vaše zbraně se zdají být neúčinné. Ale máte ještě jednu zbraň v arzenálu, kterou jste možná přehlédli: esenciální oleje.

V magickém světě kulinářství existuje tajemné pravidlo, které zní: "Nejlepší věci ve světě jsou často ty nejjednodušší." A v dnešním příběhu o vytváření neodolatelných švýcarských sýrových crackers s rozmarýnem se toto pravidlo opět potvrzuje. Tento recept je jako klenot skrývající se v otevřené knize, čekající na to, aby byl objeven a uveden do...

© 2023 Krása, zdraví a životní styl podle Lucky BWT .  Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky